workshops

A4-Rum

Workshop för alla som är 15 – 100 år

Info till skolor (öppnas i nytt fönster)

”a4″ är ett enkelt sätt för alla och envar att komponera och framföra nutida konstmusik. Alla medel är tillåtna – enda begränsningen är att stycket ska skrivas och få plats på en sida av ett a4-ark. Man kan använda allt från noter och textinstruktioner till grafiska tecken, bilder och foton. A4-styckena sammanställs till en utställning i vilken orkestern framför verken så att konserterna också blir en slags konsertinstallationer.

”a4” initierades av Leif Jordansson, och år 2004 gick han å GLO’s vägnar ut med en öppen inbjudan att skriva ett a4-stycke till orkestern. Samma år gjordes de första konsertinstallationerna – på festivalen Perfect Performance i Stockholm och Göteborg. Projektet har sen fortsatt med fler konserter och med workshops med både ungdomar och vuxna. Sedan 2004 har en strid ström a4-verk kommit in till GLO och flera av dem har spelats på a4-konserter.

The Great Learning Orchestra vill med a4 skapa och understryka ett gränsöverskridande mellan bild och tonkonst. Vi vill också ge en lustfylld inblick i experimentell musik och dess kreativa processer”.

Boka:

Det går att boka a4-workshops för både skolor och för vuxna. Kontakta info(at)thegreatlearningorchestra.se för info och pris! Länk till mer info

 

Länkar

A4-kompositioner av elever ur årskurs 9 och gymnasiet

A4-kompositioner

More about The GLO and the a4 project at Sonoloco‘s website (opens in new window)