Aktuellt

J.G. Thirlwell (Foetus) besöker GLO
Nu på Lördag 17/5 kommer J.G. Thirlwell (även känd under namnet Foetus) och besöker GLO. Vi kommer att spela en del ihop och testa något av hans stycken samt spela upp något för honom från vår egen repertoar, kanske något A4 stycke. Vi kommer också att prata om möjligheten att beställa en komposition av honom. Det är alltså bara en första träff och har du ingen möjlighet att vara med så finns det en chans på tisdagen 20/5. Så här ser tiderna ut:
Lördag 17/5 kl 11-18
Tisdag 20/5 kl 18-21
A4 – repetitioner och inspelning
på Kapellet, Oliverkronas väg 22-26.
Söndagen den 6/4 kl 13-17 – Introduktion och inspelning av nya A4 stycken
Tisdagen den 8/4 kl. 19-21 – Repetition och inspelning av nya A4 stycken
Torsdagen den 24/4 kl. 18-21 – Repetition och inspelning av nya A4 stycken
Söndagen den 27/4 kl. 13-17 – Repetition och inspelning av nya A4 stycken
Fler datum i maj kommer!
Repetitioner och inspelning inför A4-rum på Marabou Konsthall, vernissage 29 augusti.

 

18-20 oktober: Workshop/repetitionsperiod i Kapellet för de som anmält sitt deltagande i Dreyblattstycket, där vi stämvis går igenom det material som finns. De olika sektionerna kommer att träffas innan detta för att öva på intonering och arbeta med ombyggnad av instrument. Exakta tider kommer inom kort men räkna med ett pass på lördagen med stämmor och en gemensam samling på söndagen. Skicka gärna ett kort svar för att visa om du är intresserad.

 

27 november, Fylkingen
GLO framför sin beställningsstycke av Arnold Dreyblatts på Fylkingens 80-års jubileum. Samma kväll kommer Arnold att spela sitt solostycke för kontrabas.

 

30 aug, Vävstolen i Hökarängen
Workshop och konsert där medlemmar i GLO möter en grupp människor från Hökarängen och framför stycket The definition of good manners is to ask three questions to every one answer  Chris Mann.
16-18 – Workshop där vi samtalar om hur man kan tolka ett stycke av Chris Mann och det vi kommer fram till kommer sedan att bli konserten.
19.00 – konsert

 

Torsdag 13 juni kl. 18-20, Bonniers konsthall
Bokrelease och konsert.
Vi firar sommaren med två nya böcker. Välkommen på releasefest med konsert med The Great Learning Orchestra!

– ”Mer än ljud” – en antologi om musik i samtidskonsten
– ”Jeppe Hein, A Smile For You” – en bok om lyckaBaren är öppen hela kvällen. Fri entré till utställningen! Böckerna säljs till releasepris.
Kl 18 Visning av Jeppe Heins utställning Ett leende till dig
Kl 18.30 Presentation av böckerna Mer än ljud och Jeppe Hein, A Smile for You med Sara Arrhenius och Theodor Ringborg från Bonniers Konsthall, Magnus Bergh från Albert Bonniers Förlag och Mattias Givell från Wanås Konst.
Kl 19 Konsert med The Great Learning Orchestra. TGLO är en blandad ensemble som består av över hundra amatör- och yrkesmusiker från varierande fält. På Bonniers Konsthall framför en mindre del av orkestern ett urval ur sin experimentella repertoar.
Kl 19.30 Visning av Jeppe Heins utställning Ett leende till dig

27/5 inför Arnold Dreyblatt
Kapellet kl 18-21 (adress nedan)
Vi tjuvstartar workshophelgen med en GLOkväll på Kapellet – ta med instrument!
Spelar lite, lyssnar på Dreyblatts musik och pratar om hur vi ska lägga upp arbetet.
Det som verkar funka bäst i instrumentväg är stråk och blås plus slagverk. Vi håller också på att planera en del ombyggnad av gitarrer och ett piano. Johan E kommer att tillverka en del cittror som stäms enligt Arnolds system men det är också öppet att ta med annat som ni tror passar. Det är dock viktigt att det går att intonera på instrumentet alternativt stämma om det. Jag ska försöka få tag på lite papper om hur det går till så skickar jag när det närmar sig.

Workshophelg med Arnold Dreyblatt:

Lör 1/6 kl 10-18
Sö 2/6 kl 10-16
Plats: Kapellet (adress nedan)
Preliminärt eventuella planer även för kvällarna.

Vi går igenom och finjusterar Dreyblatts stämningssystem och arbetar fram hur orkestern bäst kan anpassa sig efter förutsättningarna. Mer detaljerad info kommer när vi närmar oss workshopen, men berätta gärna så snart som möjligt om du har möjlighet att vara med och vilka instrument du kan tänkas spela. Det som fungerar bäst är stråk och blås men vi kommer även att försöka få fram en del specialbyggda instrument och stämningar, t.ex. ett omstämt piano och omblandade gitarrer. Har du någon gammal elgitarr som du kan tänka dig att banda om till Arnolds skala så berätta. Jag håller på och letar efter någon som kan tänka sig att göra jobbet.

Det är viktigt och bra för Arnold om han kan få veta ungefär vilka som kommer att vara med då han kommer att börja arbeta på ett stycke för orkestern.

Adress:
Kapellet:Olivecronas väg 24-26
Gå in i valvet mellan nr.24 och 26. Fortsätt rakt fram nedför trappan ner till innergården. I bortre högra änden av innergården finns en stenportal med entrédörren märkt ”Kapell”

PS. Inga mobiltelefoner fungerar där inne så försök inte att nå någon för att säga att du är sen eller fråga om vägen. Du är välkommen när du kommer. Dörren är öppen. DS.

Workshopar på Kapellet:
Måndag 4/3 kl 18-21
Söndag 17/3 kl 13-16
Måndag 8/4 kl 18-21
Måndag 22/4 kl 18-21